У Хмельницькому продовжують ремонти доріг суцільним методом.

799

Ямковий замінили на суцільний. У Хмельницькому продовжують поточний ремонт доріг. Ще однією новинкою стало укладання асфальтного покриття вночі. Виконувати такі нововведення взялося Хмельницьке шляхо-будівельне управління №56. Воно цими вихідними за дві ночі встелило покриття дороги у 900 метрів.

Нова дорога без заторів та обмежень. Вихідними у Хмельницькому проводили поточний ремонт дороги у нічний час. Стартувало будівництво ще з дев’ятої вечора і тривало до світанку. Такий підхід обрали через завантаженість однієї із центральних вулиць, а саме – Степана Бандери. Разом із тим подбали і про містян. Останні таким піклуванням залишилися задоволеними. Кажуть, нарешті наші підприємства почали рівнятися до європейських стандартів.

Та й самі працівники залюбки працюють у нічну пору. Розповідають, тоді і сонце не заважає, та й машин набагато менше.

Найбільше часу у ремонті дороги займає саме зняття верхнього шару товщиною у п’ять сантиметрів. Цього достатньо, аби позбутися вже існуючих тріщин та вибоїн, які із роками утворилися на дорозі.  Часто працівникам доводиться працювати вручну. А от вкладання гарячого асфальту за швидкістю просто вражає. Завдяки асфальтовкладальнику вдається за одну хвилину встелити чотири метра. Після такої заміни підрядник гарантує – від п’яти до восьми років проблем із дорогою не буде.

Нині у Хмельницькому вже частіше обирають суцільний метод ремонту доріг. Він значно дешевший за капітальний, та якісніший, ніж латковий.

Працівники шляхо-будівельного управління №56 із ремонтом впоралися за дві ночі. Хоча прогнозували три. Загалом, на вкладання задіяли понад п’ятнадцять працівників підприємства, три катки та два асфальтовкладальники. Також у господарстві компанії продовжують збільшувати потужності.  За останній місяць придбали дев’ять великогабаритних машин компанії Iveko. Такий автомобіль краще маневрує в умовах міста.

Нині ж до ремонту готують і вулицю Подільську.

" " " "