Нова українська школа: кам’янецькі ЗОШ готові до 1 вересня

949

Кам’янець-Подільські школи уже готові до зустрічі першачків. 1200 діток, як і вимагається, 1 вересня сядуть за нові – одномісні парти у 42 по сучасному обладнаних класах. В кожному з них окрім євроремонту – цифрова техніка, якої, власне, вимагає і навчання за програмою нової української школи, і час. Вчителі кажуть, такий підхід до освіти підростаючого покоління насправді – необхідний. Адже, не даремно сучасних діток називають «дітьми одного пальця».

Пані Наталія, незважаючи на багаторічний стаж роботи вчителем, цьогоріч до навчання приступає як вперше. В її класі – 28 учнів, котрі сядуть за парти не просто 8-ої, а нової української школи. Жінка каже, програма, яку проходитимуть цьогорічні першачки суттєво різниться від попередньої. Адже замість десятка предметів ці дітки студіюватимуть один – «Я пізнаю світ».

Методика викладання також змінилася. Відтепер дітей навчатимуть, граючись за допомогою 6 цеглинок лего.

Набір цеглинок наразі отримав кожен із 28-ми першачків пані Наталі. Її клас – не єдиний у школі, котрий навчатиме дітей за програмою нової української школи. У 8-ій ЗОШ такий – ще один. Наразі обидві аудиторії обладнали усім необхідним. Парти та приладдя придбавали у складчину.

До 1 вересня, обіцяють в управлінні освіти, прийняти першачків будуть готові усі 42 класи 16 шкіл міста. Роботи із їх укомплектування наразі іще тривають.

" " " "