У Хмельницькому пройшли методичні збори на яких обговорювали ступінь захищеності шкіл у надзвичайних ситуаціях.

1074

День цивільного захисту. Навчально-методичні збори пройшли на базі спеціалізованої загальноосвітньої школи №12 міста Хмельницького. Сюди прийшли заступники директорів з усіх шкіл міста. Там вони наочно могли ознайомитися з новими вимогами оснащення приміщення задля безпеки учнів. Такі зміни пов’язані з війною, яка досі триває.

За наказом директора Департаменту освіти Романа Миколаєва пройшла методична нарада. Лекції по цивільному захисту і технічному оснащенню шкіл читали представники навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки. На ній були присутні  заступники директорів шкіл з усього міста.

Нарада проходила на базі спеціалізованої школи №12 міста Хмельницького. Такий вибір був невипадковий. Це єдиний навчальний заклад міста, котрий не має підвального приміщення, яке якраз розраховано на захист учнів, котрі потрапили до надзвичайної ситуації.

Окрім заступників директорів шкіл були присутні і викладачі нового предмету «Захист вітчизни». Часто із зони АТО привозять так звані «сувеніри». Від них страждають діти, бо зазвичай не знають, як виглядають бойові гранати і що робити в разі обстрілів. За останні роки кількість нещасних випадків пов’язаних з вибухонебезпечними предметами збільшилася.

Для присутніх учні школи продемонстрували, як правильно одягати захисні комплекти.

 

" " " "