У Хмельницькому стартувала «Сусідська Варта»

1628

Підвищення взаємодії поліції та громади, зниження кількості правопорушень та правове виховання громадян. У Хмельницькому стартувала «Сусідська Варта». Пілотний проект розпочався з мікрорайону Ракове. Власне там патрульні запрошували ініціативних жителів співпрацювати.

«Плюс» ще одне нововведення для Хмельницького. Днями у місті стартував пілотний проект «Сусідська Варта». Тутешні копи перейняли його у Вінниці та запустили у мікрорайоні Ракове.

Саме ця місцина, кажуть патрульні, найбільш віддалена від центру, а відділку поліції, як ось на Озерній немає, при цьому правопорушень не бракує.

Містить проект три етапи. Традиційно, розпочинається з підготовчого. По суті, це реєстрація свідомих громадян, котрі воліють покращити свій мікрорайон та зробити його більш комфортним та безпечним для проживання. Далі – моніторинг району.

І третій етап – це, власне, сама співпраця – пасивна – інформування копів про виявлені правопорушення та активна.

Якщо «Сусідська Варта» у мікрорайоні Ракове приживеться, то з нового року пошириться на все місто. Власне, на це і сподіваються місцеві копи. Адже, переконують, лише спільними зусиллями поліції та громади можна зробити місто безпечнішим.

 

" " " "