У Хмельницькому стартували ІV Міжнародні змагання кінологічних команд Україна – 2018

1049

Різеншнауцери, вівчарки, спаніелі… У Хмельницькому розпочалися IV Міжнародні кінологічні змагання. Тридцять дві команди із десяти країн світу конкуруватимуть на майданчиках обласного центру із швидкості й вправності у пошуку наркотиків, зброї чи цигарок.

Вона розуміє лише німецьку мову. ЇЇ звати Камея Райгард, та відзивається різеншнауцер на коротку кличку Кейсі. І має заточений на пошук наркотиків гострий нюх . І це її найвизначальніша риса.

Для неї це перші подібні змагання і вона трішки хвилюється. А німецька вівчарка Оксі пережила довгий переїзд. Собака представляє митну службу Грузії й навчена шукати контрабанду – тютюнові вироби.

Грузини кажуть, всього в їхній країні на митниці служать сорок собак. В Україні їх у рази більше, адже протяжність наших кордонів в чотири рази довша за грузинську. Українські кінологи мають чим похвалитися, особливо на митниці.

Роботи для чотирилапих чимало, адже «ділки» щоразу вигадують нові сховки для контрабанди. Людські очі побачити їх не можуть, а от собачі носи – наркотики чи зброю чують здалеку. Тож без собачої дружби й допомоги митникам не обійтися. Активно кінологи працюють у Хмельницькому: тут два роки тому утворили Міжнародний кінологічний центр, тож змагання такого рівня хмельничанам до снаги.

До проведення IV  кінологічних  змагань у Хмельницькому долучилося чимало державних установ: податкова, обласна й міська ради, облдержадміністрація й Хмельницький університет управління і права. Останні забезпечили захід студентами-волонтерами. Аби їх бачили здалеку благодійний фонд народного депутата України Сергія Лабазюка «Ми поруч» надав спеціальний одяг.

Волонтерам буде кому й коли допомагати, адже триватимуть змагання ще три дні на різних майданчиках у нашому місті.

 

" " " "