Як студентів-іноземців ХНУ знайомили з Хмельницьким?

961

Сенегал, В’єтнам, Пакистан та Об’єднані Арабські Емірати. Студентів-іноземців підготовчого відділення ХНУ познайомили з Хмельницьким. Англомовна екскурсія стартувала біля Вічного вогню, пройшла через стометрівку та зупинилася у самісінькому центрі. Такий маршрут, запевняють хмельницькі гіди, обрали неспроста. Саме на вулиці Проскурівській розташовані найвизначніші споруди обласного центру, історію яких подекуди не знають навіть самі містяни.

Сьогодні у В’ячеслава Нагнибіди – надважлива місія. Студентів-іноземців підготовчого відділення Хмельницького національного університету він знайомить з містом.

Англомовна екскурсія стартувала біля Вічного вогню, далі – стометрівка, а потім – культурний центр міста. Такий маршрут, запевняє гід, обрав неспроста. Саме на Проскурівській розташовані найвизначніші споруди обласного центру, історію яких подекуди не знають навіть самі містяни.

Аби місто стало приємним відкриттям для закордонних гостей, і влаштували екскурсію. Так з Хмельницьким знайомилися Сенегал, В’єтнам, Пакистан та Об’єднані Арабські Емірати.

До Хмельницького дубаєць Тамір Абдулах приїхав кілька місяців тому. Зараз навчається на підготовчому відділенні ХНУ, а й майбутньому планує стати лікарем. До України, розповідає Тамір, побував у багатьох країнах світу, втім найбільше подобається саме тут.

Разом з Таміром на підготовчому відділенні навчається Муса Діоп. До Хмельницького він прибув з Сенегалу. У майбутньому чорношкірий юнак бачить себе економістом-маркетологом.

Мудасар Латіф на Поділля навідався з Пакистану. Як і інші закордонні гості, навчається на підготовчому відділенні, а через кілька років планує стати ІТ-менеджером.

Як вже мовилося, на підготовчому відділенні Хмельницького національного університету навчається понад півсотні студентів-іноземців. Якщо цього разу з Хмельницьким познайомилися тільки чотири країни, то наступного до них доєднаються щонайменше ще три.

 

" " " "