У Хмельницькому стартував «OBRIYkinofest»

1428

Фестиваль глядацького українського кіно «OBRIYkinofest» розпочався у кінотеатрі імені Шевченка. Такий захід проводиться в Україні вперше. Триватиме фестиваль чотири дні. Хмельничани та гості міста зможуть переглянути стрічки різноманітних жанрів, від комедії до драми, і всі вони вітчизняного виробництва.

Фестиваль глядацького українського кіно «OBRIYkinofest» стартував у Хмельницькому.  З  14 до 17 вересня хмельничани зможуть переглянути кінострічки різноманітних жанрів вітчизняного виробництва.

Такий захід в Україні проводиться вперше. Наше місто стало відправною точкою фестивалю. Далі OBRIYkinofest помандрує до Івано-Франківська, Черкас та Кропивницького.

З метою популяризації сучасного українського кіно серед широких глядацьких спільнот, формування у глядачів ставлення до перегляду українських стрічок, як до цікавої сучасної події організатори фестивалю обрали 6 картин.

 В перший день фестивалю хмельничанам показали стрічку «Гетьман». Фільм розповідає про долю однієї з найбільш суперечливих постатей в історії України, про людину, яка змінила хід історії, і зробила свою країну незалежною. Цей фільм про великого гетьмана України – Богдана Хмельницького. Історія показує період повстання українського козацтва проти польської шляхти. Але головною лінією сюжету є не саме повстання, а особисте життя Богдана Хмельницького та його трагічне кохання.

Окрім показу фільмів в рамках фестивалю відбудуться творчі зустрічі з членами знімальних груп фільмів «Гетьман» та «Припутні». Про що розкажуть актори та режисери дивіться у підсумках тижня на нашому телеканалі.

 

" " " "