У Хмельницькому ЦНАПі почали видавати біометричні документи

1482

Півмільйона за робочі станції…  У Хмельницькому ЦНАПі почали видавати біометрику. Йдеться про закордонні біометричні паспорти та ID-картки громадянина України. Пропускна здатність новоутвореного сектору не надто велика – лише тридцятеро клієнтів на один день. Втім, це – не єдине місце у місті, де нині можна отримати ці особисті документи. В загальному відділи міграції в місті щодня можуть видавати документи ста п’ятдесятьом хмельничанам.

Скористатися послугами нового відділу одразу вирішив Сашко. Він став першим клієнтом цього сектору. 5 липня хлопцеві виповнилося 16, тож вирішив не зволікати – зробити паспорт громадянина України у формі ID-картки.

Для Сашка, до речі, виготовлення паспорта – безкоштовне, бо оформлює його хлопець вперше. На решту послуг ціни такі ж, як у міграційній службі – стягуватимуть лише адміністративний збір. Так, звичайне виготовлення ID-картки обійдеться у 279 гривень, термінове – у 366. А закордонний біометричний паспорт коштує 557 гривень, терміновий – 810. Документів треба мінімум.

Перед тим, доведеться стати у чергу – тільки електронну: або через спеціальний термінал у ЦНАПі, або через сайт центру. Щоправда, по-людськи запрацює електронна черга на сайті вже з початком вересня.

Навантаження на міграційну службу нині шалене. Тільки у нашій області від початку запровадження біометричних паспортів такі документи отримали 85 тисяч громадян. У день міграційники можуть виготовляти до півтори сотні паспортів.

Обійшлися дві станції міській казні у півмільйона гривень, та керівник міста каже, підрахували – за сім місяців гроші відіб’ють і вони почнуть приносити доходи бюджету.

" " " "