У Хмельницькому «в’язні» закликають водіїв дотримуватися правил дорожнього руху

1032

Не будь, як я… У Хмельницькому «в’язні» закликають водіїв дотримуватися правил дорожнього руху. Спеціально перевдягненого у спецодяг актора випустили на вулицю Грушевського громадські організації  разом із патрульною поліцією. Це – ще один флешмоб у рамках тижня безпеки руху, котрий проводять у Хмельницькому. Він спрямований привернути увагу саме водіїв до порушень правил дорожнього руху.

У спецодязі в’язня Степан підходить до вікон усіх автомобілів, що зупиняються перед перехрестям Грушевського з Проскурівською. Закликає водіїв не порушувати ПДР, щоб не сталося, як у анекдоті «небо в клітинку, друзі у смужку».

Саме це перехрестя обрали не через те, що тут масово порушують правила дорожнього руху, а тому, що тут зможуть достукатися до якомога більшої кількості водіїв.

Автор: А в цих брошурах і про гальмівний шлях, і про перевищення швидкісного режиму, і про користування мобільним під час руху й про непристебнуті ремені безпеки – причини, котрі призводять до ДТП,  або ж значно ускладнюють наслідки аварій.

Керування транспортним засобом у нетверезому стані, ще один із найбільших недугів української касти водіїв. І позбавлення грошей чи навіть права керування автомобілем на рік, три чи п’ять – не перешкода хильнути алкоголю.

Можливо зовнішній вигляд «в’язня» на дорозі нагадуватиме водіям, що керування авто напідпитку може не лише позбавити грошей чи прав, а й волі.

 

" " " "