У Хмельницькому відбулась науково-практична конференція для медиків.

757

У Хмельницькому відбулась науково-практична конференція для медиків. Участь у ній  взяли лікарі з п’яти областей.  Вони  обговорили  актуальні питання  надання допомоги хворим кардіологічного профілю. Загалом  захід був спрямований для лікарів первинної ланки, оскільки після реформи їм необхідно буде виконувати нові функції.

Захід такого масштабу у Хмельницькому проводять вперше. Ініціаторами  стали департамент охорони здоров’я спільно з   кафедрою терапії  післядипломної освіти  Вінницького національного медичного університету. Тему конференції обрали не випадково. Адже серцевосудинні захворювання є основною причиною смертності в Україні.

Саме на цих лікарів сьогодні покладають нові обов’язки  та завдання.  А в умовах реформування галузі це неабияка відповідальність. Адже чіткий механізм  роботи ще не налагоджений.

Самі ж лікарі первинки  додають,  вже ознайомились з новими  наказами Міністерства охорони здоров’я. Там  в порядку надання первинної допомоги чітко прописані заходи  профілактики з гіпертонічної хвороби. А така конференція, це неабиякий обмін досвідом провідних спеціалістів

Конференція була поділена на два блоки, науковий та функціональної діагностики.  Тож кожен бажаючий мав змогу  безкоштовно пройти обстеження та отримати консультацію доцентів та професорів кафедри післядипломної освіти

Уже незабаром у департаменті  охорони здоров’я обіцяють провести ще один подібний захід.

" " " "