Курсанти-прикордонники на захисті кордону

1201

Спільно-спеціальна прикордонна операція «Кордон 2018» в дії.  З початку травня на підтримку українським прикордонникам на декілька тижнів приїхали курсанти Національної Академії Державної Прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького. Групи реагування разом із  курсантами-першокурсниками  стежили та виявляли незаконні  перетини ділянок кордону  та переміщення контрабанди.

Прикордонна лінія між Україною та сусідньою Румунією розтягнулася більш ніж на шістсот кілометрів. Цю ділянку кордону можна проїхати через чотирнадцять пунктів пропуску. Один із них –  міжнародний пункт «Порубне».

Курсанти приїхали на підсилення українських рубежів, адже навесні та влітку тут активізуються  порущники з контрабандою.  Першокурсник Микола Луценко наразі із іншими прикордонниками слідкують за незаконним перетином україно-румунського кордону. Хлопець каже, в  академії навчали того, як виявляти та затримувати  порушника.

Хлопець додає,  теоретичні зайняття в академії на високому рівні, але їх потрібно підкріплювати і практичною частиною.

Про те, як проходило стажування та про успіхи першокурсників на кордоні  дивіться в неділю у підсумках тижня на нашому телеканалі.

" " " "