У Хмельницькому відроджують народні традиції

1494

«Доторкнись до душі свого народу!». У Хмельницькому відбувся заключний конкурс-огляд відродження народних традицій. Організатори у його програму намагалися вмістили все, що б асоціювалося з українським. У першу чергу, це – народна пісня у виконанні колективів краю,потім – презентація виробів, українських строїв та страв національної кухні. До слова, останні здивували нашу знімальну групу найбільше.

«Доторкнись до душі свого народу!». У Хмельницькому відбувся заключний конкурс-огляд відродження народних традицій та декоративно-прикладного мистецтва. Попередньо такі ж пройшли районами нашого краю, сьогодні в український колорит поринув обласний центр.

У програму конкурсу-огляду організатори намагалися вмістили все, що б асоціювалося з українським.У першу чергу, це – народна пісня, а також  виставка виробів народних умільців.

А загалом, запевняє пані Валентина, Летичівській ОТГ є чим дивувати. Особливо, пишається громада українським одягом. Тут він – на будь-який колір і смак.

А ось Ізяслав не тільки милує око, а й дивує українською кухнею. До традиційних вареників, тут додали місцеві наїдки – частування князів Сангушків – вино та сир та, що найбільше здивувало – опіканці з буряком, які, як кажуть тамтешні господині, найкраще присмачити соусом з чорнобривців.

Не залишилася осторонь і Віньковеччина. Тамтешні господині за старовинними рецептами створили справжні шедеври української випічки. Не менш дивували і співочі колективи краю.

" " " "