У Хмельницькому військовому госпіталі покращилися умови лікування

1522

 У Хмельницькому військовому госпіталі урочисто відкрили вбудований ліфт, аналогів якому немає в країні. Необхідну суму, а це понад півмільйона гривень, на будівництво медичного підйомника збирали толокою зі всієї області. Всі роботи виконувалися виключно за кошти меценатів та благодійників. Деталі у наступному сюжеті.

 Більше року та понад півмільйона гривень знадобилось на те, аби у Хмельницькому військовому госпіталі запрацював медичний ліфт, яким облаштували один із лікувальних корпусів медустанови. На цю подію тут чекали не один десяток років. Однак, вкрай гостро проблема із відсутністю підйомника постала з початком бойових дій на сході. Відтоді у шпиталі значно побільшало пацієнтів з обмеженими фізичними можливостями. Щоденно їм доводилося долати випробування сходовими клітинами висотою у три поверхи.

Натхненником цієї ідеї виступив волонтер Павло Гуцал. У свій час чоловік й сам проходив лікування у закладі, тому проблеми військових пацієнтів йому добре відомі.

Технічні умови та безліч дозвільних документів ставили під загрозу реалізацію ідеї. Адже, вмонтувати підйомник у сходовий марш, якому близько 80 років, було на перший погляд не можливо, пояснює Павло Омелянович. Ідея будівництва ліфта для особливих пацієнтів не залишила байдужими місцевих проектантів та підрядників. Аби втілити задумане в життя, інженери використали спеціальні технології, аналогів яких немає в країні.

Перейнялися цією ідеєю й інші волонтери та благодійники. Необхідну суму коштів на будівництво ліфтової шафи збирали толокою зі всієї області. Роботи виконували виключно за кошти меценатів та небайдужих громадян.

З поміж інших меценатів, хто своїми благодійними внесками пришвидшив відкриття ліфту й народний депутат України – Сергій Лабазюк.

Відкриття ліфту – це далеко не єдине, чого потребують пацієнти закладу. Сьогодні військові реалії нашої країни ставлять перед керівництвом шпиталю нові задачі. Так, принагідно на урочистому відкритті ліфтової шафи начальник госпіталю презентував присутнім проект реконструкції ще одного корпусу з добудовою третього поверху. На реалізацію якого, до слова, благодійники уже почали збирати кошти.

" " " "