У Хмельницькому визначилися із переможцями Громадських ініціатив. Підсумки тижня .

1318

Фешндні, інтерактивні монітори , школа розвитку для батьків… У Хмельницькому визначилися із переможцями Громадських ініціатив. Це конкурс,який в місті проходить втретє. Для нього громадські організації чи ініціативні групи хмельничан пишуть розвиткові проекти, котрі вони готові співфінансувати. Тоді ці так би мовити «заявки на гранти» розглядає спеціально створена комісія міської ради. Цьогоріч у змаганні за першість взяли участь майже чотири десятки проектів. Дев’ять із них відхилили на першому етапі профільні управління. З решти у фінал пройшли чотирнадцять ідей, що втілять у життя 2018-го. На все з міської казни виділять більш, як мільйон гривень.

Вони розділять між собою один мільйон сто три тисячі гривень. Так найдешевше місту обійдеться знищення реклами наркотиків – у шість тисяч двісті гривень. Максимально можливих по сто тисяч гривень вибороли три проекти: «Активна країна», Хмельницькі MO/DNI і вільні ділянки у 3D. Останній – тісно пов’язаний із ще одним переможцем.

Фактично, це – розширення функцій «Небесного Проскурова». Проекту, котрий розробили у рамках Громадських ініціатив представники «Сучасної України». І успішно реалізували. Тепер Хмельницький – одне із небагатьох міст світу, що може похвалитися власним ТРИДЕ-путівником.

Цьогоріч на конкурс, зізнаються, подавали аж вісім заявок, та виграшними стали – дві. Перша показуватиме охочим до підприємництва людям вільні приміщення чи земельні ділянки. Інша – переважно орієнтуватиметься на туриста.

Частина із цьогорічних виграшних проектів  присвячена туризму, частина – медицині. З’явилися на горизонті зовсім нові ідеї, зокрема йдеться про анімаційну лабораторію й Хмельницькі фешндні – MO/DNI.

Так, переконує авторка проекту Роксолана Каменяш, вдасться показати стильне обличчя Хмельницького.

Другим проектом «Території» став мистецький пленер. Витрати на його реалізацію планують дев’яносто п’ять тисяч гривень. І він, до речі, набрав найбільшу кількість голосів конкурсного журі.

У міській раді переконують, кількість заявок вже три роки поспіль приблизно однакова, а от якість з року в рік значно поліпшується.

Про високу конкуренцію на конкурсі не з чужих слів знає Олена Голяк. Жінка очолює громадську організацію, що вже третій рік поспіль бере участь у Громадських ініціативах, і виграє гроші на проекти. Одним із них стане палата для виходжування недоношених діток.

Другим проектом стане Школа розвитку “Світанок”

А ще у Хмельницькому з’явиться ХАБ «Життєлюб» та  безбар’єрне місто. Усі ці ідеї спів фінансуватимуть громадські організації й вони всі будуть втілені в життя саме цього року.

 

 

" " " "