У Хмельницькому вперше чистять русло Південного Бугу

906

Артснаряди, повалені дерева і кубла гадюк… У Хмельницькому  вперше чистять русло Південного Бугу. Розпочали роботи від Цукрового заводу і рухаються у сторону дамби на Кам’янецькій. Нині розчистили трохи більш як кілометр – бульдозер працює поблизу Старокостянтинівського шосе.

Це, зрозуміло, на березі, у так званій зеленій зоні. Точніше кажучи у чагарниках. У намулі ж, яку дістають ковшем бульдозера, заховані різні сюрпризи, розповідає керівник управління ЖКГ міста.

Роботи тривають півтора місяці. Не надто швидко, бо спочатку мусили повирізати «дикий ліс», який за десятиліття розрісся поблизу води. Його, до речі, облюбували гадюки, кубла яких тут знаходили. І аж тоді почала працювати спецтехніка.

На весь проект з міського бюджету виділили два мільйони сімсот тисяч гривень. Та вже бачать, що доведеться витратити понад три мільйони гривень. Та це вже наступного року – закінчити розчистку планують всередині 2019-го. Чистять річку, переконують, для прогулянок містян, а не для будівництва багатоповерхівок.

Ба більше, кажуть тут можна зробити пікнікову зону.

" " " "