У Хмельницькому з’явились поліцейські-детективи: область стала учасником чергового експерименту з реформування правоохоронної системи.

2111

: У Хмельницькому з’явились поліцейські-детективи: область стала учасником чергового експерименту з реформування правоохоронної системи. Суть його полягає у спрощенні роботи слідчих. Відтепер вони працюватимуть без вказівок. Для цього їх об’єднали із кримінальною поліцією. Її працівники відтепер – також в лавах слідчих. Що це дасть правоохоронній системі – намагалась дізнатись наша Оксана Чушкіна.

Хмельниччина – одна із семи областей, котра вчергове стала учасником поліцейського експерименту. З 10 квітня року поточно до 30 березня 2018-го замість слідчих тут працюватимуть детективи.

Експеримент проводять від сьогодні – на базі Хмельницького відділу поліції. Там уже працює 3 підрозділи, котрі формували за важкістю злочинів. Перший займатиметься важкими, другий – середніми, третій, відповідно, – легкими. Головний поліціянт краю каже, розподіл поліцейських у кожен підрозділ проводили відповідно до знань та досвіду.

Микола Семенишин додає, завдяки такому переформатуванню – із слідчих у детективи, якість роботи поліцейських покращиться. А це і є – головна мета реформування правоохоронної системи.

" " " "