У Меджибожі відбулася «Ніч Музеїв – 2017»

1606

«Історії кохання Білої Лебідь», «Штетл Меджибіж» та запальне фаєр-шоу. У Меджибізькій фортеці відбулася «Ніч Музеїв – 2017». Святкову програму розподілили на денну та вечірню. У світлу пору доби на відвідувачів очікували етноярмарок, показові виступи кінологів та різноманітні майстер-класи. Увечері – особливі експозиції, цікаві екскурсії та видовища на сценічних майданчиках. Більше – у сюжеті наших журналістів.

Це романтичні та неймовірні «Історії кохання Меджибізької фортеці». Сюжет традиційний – розлуки, очікування та вічна любов.  А це вже національний єврейський танець або «Штетл Меджибіж». Ні для кого не секрет, щорічно Меджибіж навідують тисячі хасидів. Відтак, в першу чергу, містечковий танець демонструється для них.

Не гріх показати містечковий танець і для своїх, а охочих ще й навчити танцювати. Та не тільки танцювали у Меджибожі. Цілісінький день на території замку вирував етноярмарок. Автентичний український одяг, сувеніри та хенд мейд – на жвавій торговиці можна не тільки щось придбати, а й навчитися робити самому. Особливо у тренді -ековироби, виготовлені за давніми технологіями, втім на сучасний лад.

А тут рай для любителя поласувати. Декілька сортів справжнього козячого сиру на одній прилавці, у хмельницьких крамницях таке навряд чи побачиш.  А тут шкварять, печуть, смажать та частують.  Від смачних ароматів, навіть, якщо і не голодний, то їсти хочеться. Шашлик, куліш, український борщ з салом та картопелька з часником, ну, і, звісно, медовуха зі Старокостянтинівщини.

: Це до запальних танців та співів, аби холодно не було. Щоправда, навіть холодна та вітряна погода, теплої атмосфери не зіпсувала. Словом, «Ніч Музеїв» вдалася. І за гарною традицією, «Ніч Музеїв» закінчилася видовищним фаєр-шоу. Наступного року, кажуть  Меджибожі, четверта «Ніч Музеїв» обов’язково буде, щоправда, додають, буде ще цікавіше.

" " " "