У хмельницького зоозахисника конфіскують ведмедів

537

Доля ведмедів. З території громадської організації “Зоозахист” планують вилучити 5 бурих ведмедів. Хмельницький міський районний суд визанав винним керівника громадської організації у порушенні правил утримання диких тварин у неволі і призначив штраф з конфіскацією тварин.

Громадська організація “Зоозахист” позиціонує себе як центр реабілітації диких тварин, які постраждали від людської діяльності. Це зоокуток, у якому знаходяться чимало звірів, двері якого завжди відкриті для відвідувачів.

Та Хмельницький міський районний суд виніс рішення про вилучення з реабілітаційного центру п’ятьох бурих ведмедів в зв’язку із порушенням правил утримання тварин. Одною з причин вилучення став брак місця у вольєрі.

Також, під час інспекторської перевірки, було виявлено, що документи на утримання ведмедів та довідки щодо їх вакцинації відсутні. Та керівник розповідає, документів на утримання й не планував оформлювати так як у центрі тварини тимчасово, а щеплення отримують усі без винятку.

Сергій Пальохін каже, не проти вилучення ведмедів, та все ж подав апеляцію на рішення суду, адже подальше місце розміщення тварин йому не повідомили. Тому й  хвилюється, щоб тварини знову не потрапили до жорстких рук людей.

" " " "