У Хмельницькому бракує вакансій для молоді, – центр зайнятості

Із восьми тисяч молодих безробітних лише півтори отримали роботу

699

На Хмельниччині бракує вакансій, котрі б підходили для молодої частини населення. Про це свідчать статистичні дані від Хмельницького обласного центру зайнятості.

Так, у центрі зазначають, що з початку 2021 року вже 14 тисяч мешканців Хмельниччини скористалися послугами Хмельницького обласного центру зайнятості. При цьому з них8 тисяч були безробітними. У кінці кінців роботу знайшли лише півтори тисячі молодих громадян.

Серед вакансій кухари, продавці, офіціанти та водії. Також роботодавці шукають швачок, медсестр,  касирів, трактористів та слюсарів-ремонтників. Наразі в області дуже важко знайти роботу молодикам, котрі мають диплом бакалавра чи магістра. Понад двісті випускників закладів вищої освіти намагалися скористатися послугами центру зайнятості для пошуку роботи.

Читайте також: У Хмельницькому непродовольчі ринки не будуть закриватися

Щоб молодь могла змінити або опанувати актуальну професію, у службі зайнятості пропонують послуги з використанням профдіагностики. Запроваджується і новий формат послуг — кар’єрне консультування онлайн. Молодь також інформують про можливості навчання на онлайн-курсах на різноманітних платформах «Career Hub», «Prometheus», «Coursera», «Освітній портал», «Дія. Цифрова освіта».

" " " "