Брак кисню в лікувальних закладах області. На що очікує Хмельниччан?

334

Через проблеми із киснем на позачергове засідання зібралась комісія з питань соціальної політики та охорони здоров’я. Нагадаємо, постачальник у західному регіоні «Львівкисень» частково обмежив поставки, а хворі залишились без життєво необхідних процедур. Шляхи вирішення ситуації шукали у стінах обласної ради.

У Хмельницькій обласній раді зібралась на позачергове засідання комісія з питань охорони здоровя та соціальної політики. Причина – брак кисню в лікувальних закладах області. А перед черговою сесією інформація про стан справ у медичній галузі вкрай важлива для прийняття важливих рішень.

Кисень надходить до лікарень у різних формах. Це і концентратори, балони, кріоциліндри та кисневі станції. В західному регіоні постачальником рідкого та балонного кисню є «Львівкисень». Проте лікувальні установи відчули перебої  з постачанням – а хворі залишились без життєво необхідних процедур. В штабі створили оперативну групу, яка мала розробити схеми постачання кисню від інших підприємств країни. Проте погані дороги та поламки транспорту уповільнили доставку. Тож як вихід у департаменті пропонують оснастити для 11 опорних лікувальних установ кисневими станціями. Проте це є досить затратно – лише на документацію потрібно понад півмільйона гривень.

Окрім браку кисню, в області існує ще одна проблема – нестача лікарів.

На сесії у минулому році у грудні депутати вже виділили близько 10 мільйонів гривень на боротьбу із коронавірусом. Чергове пленарне засідання заплановане на 8 квітня.

 

" " " "