У Хмельницькому будують музейний комплекс

1197

Сучасний музейний комплекс будують у місті. На вулиці Свободи тривають роботи із оздоблення нового культурного приміщення. Там буде кілька виставкових зон та конференц-зал для великих подій. Найскладніший етап – перепланування та внутрішні комунікації. Його будівельники вже пройшли.

Ідея  про будівництво нового музейного комплексу в нашому місті «зародилась» у 2015 році. Саме тоді міська рада почала шукати відповідне місце. Саме тут, на Свободи, раніше був музей. Та приміщення потребувало значного перепланування.  Будівельники уже завершили частину внутрішніх робіт та прокладання комунікацій.

Ззовні музейний комплекс матиме оздоблення у вигляді вишиванки. А всередині концепцією передбачено облаштувати кілька поверхів під різні епохи. Експонатами уже готові поділитись небайдужі містяни.

На 3 тисячах квадратних метрів, окрім етно-експонатів, будуть представлені раритети нацменшин. Адже Хмельницький – мультикультурне місто. На 1 січня 2020 року підрядник уже освоїв 9 мільйонів гривень. На часі – облаштування території споруди.

Фінансується проєкт із міського бюджету. Його вартість – 27 мільйонів гривень. Будівництво музею мають завершити у 2021 році.

" " " "