У Хмельницькому будують своєрідний “дід-садочок”: на кого він розрахований

У новозбудованому приміщенні зможуть тимчасово перебувати старенькі хмельничани, які не в змозі самі про себе подбати

1896

У Хмельницькому повним ходом триває будівництво ще одного корпусу міського Терцентру соціального обслуговування. Він буде призначений для перебування людей похилого віку, які тимчасово залишились без опіки, інформує сайт міської ради.

Йдеться про стареньких містян, чиї діти тимчасово виїхали на роботу за кордон, або перебувають у тривалому відрядженні чи змушені відлучитися з дому через інші обставини. Зазвичай дорослі діти та онуки с острахом залишають своїх стареньких, особливо якщо ті вже не в змозі самі подбати про себе або мають серйозні захворювання, що можуть будь-якої миті вкласти їх у ліжко. Саме для тимчасового перебування таких людей і буде розрахований новий корпус.

У ньому зможуть одночасно перебувати 15 людей похилого віку. Кімнати будуть облаштовані на одного-двох мешканців. В приміщеннях також будуть санвузли, душ та інші комунальні зручності.

Утримуватимуть їх тут безкоштовно або, якщо сім’я зможе платити за перебування свого пенсіонера, то він зможе бути на платній основі.

Крім того, у новій будівлі також мають намір облаштувати додаткові класи для “Університету третього віку”. Цей проект, який вже два роки поспіль працює у Хмельницькому, здобув неабияку популярність у містян похилого віку. На сьогодні у місті є 680 постійних відвідувачів університету і понад 1000 людей, які перманентно відвідують заняття. Із плином часу “Університет третього віку” набуває дедалі більше популярності, тож і потребує все нових приміщень.

Кошторисна вартість будівництва становить трохи більше 8 мільйонів гривень. До завершення поточного року будівельники мають  намір звести стіни, а якщо дозволить погода, то й дах над новим корпусом. А вже в наступному році будівництво завершать повністю.

" " " "