У Хмельницькому – черговий будівельний скандал

9226

Хто винен – невістка: у Хмельницькому забудовник звинувачує ДАБІ в хабарництві, а міську владу у бездіяльності. Будівельна контора, яку, він представляє, вже три роки не може здати третій під’їзд будинку по вулиці Озерна, 6/2-А. Люди, котрі придбали житло у проблемному домі, чого лишень не робили, аби отримати те, за що заплатили. Кажуть, самі вирішували проблеми із газівниками і навіть збирали кошти на хабар. Це, звісно, нічого не дало, адже, декларація про завершення будівництва і досі не підписана – люди практично залишились на вулиці. Кажуть, чекати більше не сила і вимагають справедливості.

Пані Ірина добре знає українське законодавство.  А, от, що робити із ситуацією в якій опинилася і віри не йме. У 2016-му тому разом із чоловіком жінка придабала двокімнатну квартиру. Будинок от-от мав здаватися.

Пані Ірина додає, на сьогоднішній день і вона, і її родина через те, що забудовник не виконав свої зобов’язання несе неабиякі збитки, адже маючи власне житло, проживають у зйомному.

На відміну від своїх сусідів пан Артем із родиною в будинок вже заселився. Каже, не було виходу. Додає, коли купував тут квартиру, й гадки не мав, що опиниться заручником ситуації.

Чоловік розповідає, проблеми почалися ледь не одразу після того, як заплатив гроші за довгоочікуване житло. Спершу у забудовника щось не складалося з газом.

Наразі в будинку – усі необхідні комунікації, переконує забудовник. Є лише одне але – в ДАБІ не підписують необхідні для здачі документи.

Причину відмови ДАБІ від підписання декларації забудовник не соромлячись називає на камеру. Каже, це все – корупція.

Хто саме мав брати нечисті гроші до рук чоловік, щоправда, не називає. А, от, жителі кажуть, для прискорення ситуації дехто таки скидався на хабар забудовнику.

Наразі в людей – ані коштів, ані житла. Забудовник ж переконує, сам сильно стурбований проблемою, яка виникла. Втім, її рішення – не його компетенція. Певен, в ситуацію має втрутитись влада міста. Адже саме вона є замовником будівництва Наполягає, наразі чиновники нічого не роблять, хоча, сподівається, справа зарухається після зустрічі з мером. Переконує, найближчим часом особисто збирається на прийом. Тож, продовження буде.

 

" " " "