У Хмельницькому готуються до Водохреща

998

Локдаун – не завада. У Хмельницькому облаштовують місця для занурювання в ополонки. Цього року їх буде два. Одне – на території міського пляжу, інше – на набережній. Тут же рятувальники розгорнуть мобільні пункти обігріву. У наметах, як минуло річ, не буде жіночих та чоловічих переодягалень. Вони служитимуть лише для надання допомоги, якщо людині стало зле.

Ані локдаун, ані 20-градусний мороз – не завада. У Хмельницькому готуються до Водохреща. Традиційно, містяни купатимуться в ополонках. Робити це рятувальники радять у спеціальних місцях.

Одне місцеоблаштують на території міського пляжу, інше – на набережній.А загалом на території краю буде 27купалень. Тут же рятувальники розгорнуть мобільні пункти обігріву. У наметах, як минулоріч, не буде жіночих та чоловічих переодягалень. Пункти служитимуть лише для надання допомоги, якщо людині стало зле. Аби не трапилося останнього, до зимового занурення потрібно готуватися заздалегідь.

А найкраще не більше, аніж чверть хвилини. Ані до купання, ані після не можна вживати алкоголь. А ще, кажуть рятувальники, якщо взяли з собою малечу, – за нею потрібно слідкувати.

А ще рятувальники закликають не юрбитися на кризі. Хоча й зима вже кілька днів тішить стійким мінусом, та цього недостатньо, аби водойми добре зміцніли.

А, якщо більше, то виникає навіть загроза життю. Щодо здоров’я, не варто занурюватися без підготовки. Не радять лікарі ризикувати і тим, хто нещодавно перехворів на ковід. Щонайменше має пройти півроку. Якщо ж містяни все ж наважаться на купання в ополонці, то рятувальники у спеціальних місцях чатуватимуть з четвертої години сьогоднішнього дня і до вечора завтрашнього.

" " " "