Здорова та якісна їжа. На Хмельниччині змінять підходи до харчування школярів

605

Меню, у якому має бути здорова та збалансована їжа. З першого січня в Україні почав діяти новий санітарний регламент для закладів середньої освіти. Зміни стосуються утриманню навчальних приміщень, басейнів,  освітлення, температурного режиму. Оновили і шкільне меню.

Новий рік – нові правили для харчування школярів. Останній раз ці  норми змінювали два десятки років тому. Тепер вимоги до шкільного меню оновили – дітвора менше буде споживати солі та цукру, а більше здорової їжі.

Вновому документі прописані й стандарти щодо харчування дітей, які мають алергічні реакції на ті чи інші продукти.

Наразі середня вартість харчування однієї дитини в закладах освіти складає 14-ть гривень. Найскромніше годують в області обідами за 9-ть гривень.  Спеціалісти кажуть, аби дотримуватися нових нормці суми мають збільшити.

Велику  увагу приділятимуть і обладнанню, на якому готується їжа. У минулому році частину харчоблоків оновили завдяки 13-ти мільйонам гривень субвенції.

За дотриманням  нових вимог слідкуватимуть спеціалісти, проте і батьки таку функцію можуть виконувати, наприклад – спостерігати за відповідністю меню.

" " " "