У Хмельницькому коронавірус забрав життя вагітної жінки

У Хмельницькому перинатальному центрі вагітна вагітна жінка померла від коронавірусу

2388

В обласному центрі вагітна жінка не змогла пережити ускладнення, котрі були викликані коронавірусною інфекцією. Про це повідомило видання газети “Всім”, посилаючись на коментар від головного лікаря Хмельницького перинатального центру Андрія Ропотана.

При цьому лікар зазначає, що далеко не всі вагітні жінки, яким не пощастило захворіти на інфекцію  COVID-19, легко переносять цю небезпечну хворобу. Через послаблення імунітету викликане вагітністю, жінки часто дуже важко переносять ті чи інші хвороби. В тому числі це стосується і коронавірусу. Так, наприкінці 2020 року у грудні до Хмельницького перинатального центру госпіталізували жінку, у якої діагностували коронавірус. Її стан був вкрай важким, а прямо перед самісіньким Новим роком вонеа загинула. За словами медика наразі все ж передчасно стверджувати, що основною причиною смерті була саме ця інфекція, однак безумовно вона внесла у стан жінки свої корективи та вплинула на нього якщо не прямо, то опосередковано.

«У неї був малий термін вагітності. Вона поступила до нас у важкому стані. Більше 10 днів перебувала на госпіталізації. Згідно з усіма аналізами й тестами, у неї був COVID-19. Перед Новим роком вагітна хвора померла», – сказав Андрій Ропотан.

При цьому медик ще раз підкреслив, що наразі остаточне експертне заключення відсутнє, а отже він відмовляється від більш детальних коментарів, які можуть бути занадто передчасними.

Читайте також: Коронавірус на Хмельниччині: зареєстровано 26 нових випадків інфікування

При цьому фахівці стверджують, що вагітні жінки входять до однієї з основних категорій групи ризику, котрій коронавірус загрожує найбільше. Тому COVID-19, нажаль, не оминає майбутніх мам. Так, відповідно до даних Хмельницької міської ради, станом на ранок 4 січня в перинатальному центрі перебуває 7 вагітних із діагностованим коронавірусом та ще одна із підозрою захворювання.

" " " "