У Хмельницькому малюків навчають розбиратися в смітті ще з дитсадка

Відтепер у Хмельницьких дитячих садочках дітей навчають сортувати сміття

1011

Хмельницьких дітей ще змалечку привчають до сортування побутових відходів на різні фракції. Таке правило стало нормою для дошкільних навчальних закладів обласного центру з жовтня цього року. Сортування у дитячих садочках запроваджено в рамках реалізації проекту “Розумне Довкілля. Хмельницький”.

Про це повідомляє сайт Хмельницької міськради.

При цьому усі дитячі садочки міста, а їх 43, отримали комплекти різних контейнерів, кожен з яких призначений для свого різновиду сміття. Поки що дітей навчають розділу ТПВ на такі фракції, як пластик, папір, батарейки, змішані відходи. Також на стінах закладів помістили дитячі інформаційні плакати з псом амбасадором “Розумне довкілля” Гуфі. Плакати навчають дітей грамотному сортуванню простими та зрозумілими порадами.

В той же час вихователі та методисти постійно проводять з дітьми різноманітні навчальні заняття на відповідну тематику, які подаються у вигляді ігор чи інших, цікавих для дітей, форматах. В той же час, особливо в умовах карантину, деяка увага приділяється й батькам вихованців. З ними дистанційно проводять бесіди та дають їм відповідні поради та консультації.

Тим часом самі працівники дошкільних навчальних закладів постійно підтримують зв’язок у соцмережах та проводять Zoom-зустрічі з з представниками офісу “Розумне Довкілля. Хмельницький” та іншими колегами. Так вони обмінюються досвідом та впроваджують вдалі рішення один одного.

Читайте також: За європейські кошти: Хмельницькому профінансували будівництво сміттєпереробного комплексу

В той же час дитячі садочки постійно відвідує Екобус , представники якого розповідають дітям про небезпечні відходи та чому їх важливо не викидати до загального сміття.

" " " "