У Хмельницькому міська влада не має права втручатись у режим роботи приватних ресторанів

Приватні заклади харчування можуть собі встановлювати час роботи на власний розсуд

1976

У Хмельницькому міська рада, а також в інших містах України, не може регулювати діяльність приватних закладів у сфері торгівлі та надання послуг. Про це повідомили в Офісі ефективного регулювання BRDO.

У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України це пояснили тим, що в чинному законодавстві не має підстав для здійснення подібного контролю та регулювання. Тож відповідна вимога щодо погодження режиму роботи приватних закладів, зокрема – ресторанного бізнесу, була виключена відомством.

До цього органи місцевого самоврядування тлумачили законодавство та наказ МЕРТ таким чином, що в них є законні підстави та повноваження для встановлення на власний розсуд зручного для населення режиму роботи як комунальних підприємств, так і приватних.

Однак тепер у підприємців є підстави для того, щоб відмовити у виконанні незаконних вимог з боку місцевої влади.

Зокрема, до цього в деяких містах України, в тому числі в Хмельницькому, органи місцевого самоврядування раніше обмежували роботу деяких приватних закладів у сфері торгівлі та надання послуг, а також ресторанного господарства.

Читайте також: Вакцинація: на підході 18600 доз вакцини для Хмельниччини

Відтак у листі ДРС Хмельницькій міськраді наголосили, що рішення Хмельницької міської ради від 25.12.2013 No 15 «Про затвердження Положення про порядок встановлення режиму роботи об’єктів торгівлі, ресторанного господарства та надання послуг на території міста Хмельницького» є таким, яке суперечить вимогам чинного законодавства, а отже його потрібно скасувати.

" " " "