У Хмельницькому може з’явитися бібліотека нового зразку.

534

 Маленьке містечко у книгозбірні. У Хмельницькому відкрито голосування за проєкти міського конкурсу «Громадські ініціативи». На реалізацію своєї ідеї нині сподіваються працівники бібліотеки №10. Вони хочуть створити абсолютно новий формат книгозбірні. Тобто зробити зонування усього простору. 

 Це невеличка бібліотека, що розташована на Тернопільській, 32. Нині у ній обслуговується дві тисячі абонентів. Переважно – це учні початкових та старших класів. Саме тут хочуть створити загальнодоступний, безкоштовний та пізнавальноінформаційний простір. Тому працівники книгозбірні розробили проєкт «SMALL TOWN» та подали його на конкурс Громадських ініціатив. Існуюче приміщення вони пропонують розділити на три тематичні зони. Із цієї маленької кімнати хочуть зробити вайфай зону.

 А ще пересувний телевізор, лазерний кольоровий принтер, гральна приставка та м’які меблі. Адже школярі частенького виконують творче домашнє завдання у бібліотеці.

 Іншу зону умовно називають ігровою. Її хочуть облаштувати диваном, килимком та цікавими іграми.

 Третя тематична зона стане острівцем візуалізації художньої книги.

 Загалом на реалізацію цього проєкту потрібно 150 тисяч гривень. А от чи виділять такі кошти для книгозбірнівирішуватимуть містяни через відкрите он-лайн голосування на сайті Хмельницької міської ради.

 

" " " "