На Хмельниччині прокурор продавав фігурантам справи таємниці слідства

Вартового закону впіймали на гарячому із чималим хабаром

3033

На Хмельниччині завершено досудове розслідування по справі хабарника-прокурора, який продавав зацікавленим особам таємниці слідства, повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

Йдеться про кримінальне провадження у справі, де основним фігурантом і підозрюваним став працівник одного з відділів прокуратури Хмельницької області. Прокурора було впіймано на гарячому зі щойно отриманим хабаром. Як з’ясувало слідство, підприємливий вартовий закону за гроші продавав зацікавленим особам відомості про намічені обшуки та інші слідчі дії. Таким чином, підозрювані по справі, володіючи такою  інформацією,  мали змогу встигнути сховати кінці у воду та зустріти правоохоронців, що нагрянуть із обшуком, повністю “озброєними”.

Читайте також: На Хмельниччині податківець віртуозно розкрутив підприємця на хабар

От саме з такою “винагородою” за продану інформацію і впіймали прокурора. Суму за свої “одкровення” він запросив чималу – 67 тисяч гривень. Та, очевидно, знання, і ще й такі доленосні, справі вартують недешево.

Якщо суд доведе вину прокурора, то торгівля інформацією обійдеться йому щонайменше у 5 років, а то й можуть запроторити за грати на всі 10 літ. Розслідуванням справи займались працівники Київського теруправління ДБР.

" " " "