Як в Чемерівцях налагоджують водопостачання.

799

 Вода задарма – думаєте, таке не можливо? В Чемеровецькій громаді доводять, якщо налагодити співпрацю із місцевим бізнесом – і не таке можливо! Ми вже розповідали про ремонт дороги бізнес-толокою, коли завдяки спільній роботі влади і підприємців в селищі проклали 2 кілометри бруківки. Нині розповідь про ще одне чемеровецьке вже водне ноу-хау. Тільки цього року тут проклали 32 кілометри водогонів, а от вода для більшості населення – безкоштовна. 

 Пані Олена ділиться радістю. Відколи в Андріївці з’явилася вода, господарювати стало легше. Жінка має чимале господарство. Каже, пити хоче все.

Вода у жінки не лишень на подвір’ї, а й будинку.

 За підведення і підключення довелося заплатити близько 3,5 тисяч гривень. А от на саму воду тут ще не витратили жодної копійки.

 Староста Андріївки пояснює, ціну і не скажуть. Усі витрати із споживання води цілого села на себе взяв місцевий підприємець. До слова, крани тут мають 103 хати. Ще 60 домівок на підході.

 Керівник платоспроможного господарства каже, погодився платити за усе село через добросусідські відносини із місцевими жителями і місцевою владою.

 Тим часом голова громади розкриває секрет вдалої співпраці із бізнесом – це дипломатія.

 Безкоштовну воду отримали не лишень жителі Андріївки. В сусідній Бережанці теж за послугу сплачує місцеве підприємство. Загалом середня вартість води у громаді близько 12 гривень за куб. Тільки у 2019-му році водомережу проклали в 14-ти селах громади, це майже половина усіх населених пунктів ОТГ.

 

 

" " " "