У Хмельницькому ніяк не здадуть людям будинок по Тернопільській

Новозбудоване житло мали здати в експлуатацію ще два роки тому

1214

У Хмельницькому забудовник ніяк не може здати в експлуатацію другу чергу житлового будинку, що зводиться за адресою Тернопільська, 12. Із цього приводу в обласній адміністрації збиралася робоча група зі сприяння завершення добудови проблемних об’єктів житлового будівництва під керівництвом заступника голови ОДА Сергія Ткачука.

На засідання запросили людей, які вклали свої гроші у будівництво житлової багатоповерхівки на Тернопільській, представників забудовника, а також незалежних експертів.

За словами громадян, які інвестували у зведення цього будинку та розраховували одержати в ньому житло, новобудову мали здати ще в першому кварталі 2018 року. Відтоді минуло вже два роки, але забудовник об’єкт так і не здає. Натоміть з приватних інвесторів вимагають ще понад 2 мільйони гривень, на які начебто зросла собівартість будівництва.

Люди вже не раз намагалися вирішити це питання у різних форматах. І в форматі діалогу із забудовником, і в форматі з третьою стороною, залучивши до перемовин ще й місцеву владу. Проте за два роки віз так і не зрушив з місця.

Забудовник, тим часом, так і не спромігся за цей час дати відповідь, звідки виникла така додаткова сума, і на що вона була чи має бути витрачена.

Незалежний експерт, у свою чергу, пояснив, що в забудовника немає низки дозвільних документів. І поки він їх не одержить, будинок не здадуть. На оформлення цих документів та проходження дозвільних процедур, за словами експерта, потрібно принаймні два місяці. Після того будинок можна буде здавати в експлуатацію.

Що або хто завадив забудовнику обзавестись такими документами, невідомо. Зрештою було вирішено, що до кінця лютого він, таки, має підготувати потрібні документи та скликати збори за участю інвесторів та представників обласної і міської влади.

Читайте також: У Хмельницькому, в парку Чекмана, вперше за 30 років ремонтують місток

Крім того, забудовник має підготувати кошторис, в якому детально має бути розписано, на що було витрачено ті злощасні 2 мільйони, що стали каменем спотикання між ним та інвесторами.

У підсумку Сергій Ткачук пообіцяв сприяння обласної влади у вирішенні цього конфлікту, однак зауважив, що обидві сторони мають досягти компромісу.

" " " "