У Хмельницькому обласному протипухлинному центрі запрацював денний стаціонар

1102

У Хмельницькому обласному протипухлинному центрі запрацював денний стаціонар. Відтепер курс хіміотерапії можна пройти  протягом дня. І пацієнти, і медики кажуть, це зручно і економічно вигідно. Як це відбувається на практиці?

Лікування за новими стандартами. У Хмельницькому обласному протипухлинному центрі відкрили палату амбулаторної хіміотерапії.  Відтепер пацієнти мають можливість отримати спеціалізовану допомогу протягом одного дня.

Пані Жанна приїхала з Новоушицького району. Жінка лікується уже 5 років. Каже,  раніше аби пройти хіміотерапію, необхідно було залишатись у медичному  закладі  на кілька днів.  А вдома, додає, і стіни лікують.  Тож  денний стаціонар – значно краще та зручніше.

Ідея створити денний стаціонар була вже давно, говорить директор центру Вячеслав Мороз.  Адже останніми роками кількість пацієнтів значно збільшилась. Відтак створення палати амбулаторної хіміотерапії  трохи розвантажить стаціонар. Окрім того, це ще й суттєва економія коштів як для пацієнта так і для медичного закладу.

Згідно останніх тенденцій в медицині та появі  сучасних препаратів, тривалість хіміотерапії почала зменшуватись. Тож створення таких палат є  досить доречним. Відтак, додає Вячеслав Мороз, у планах створити таких ще декілька.

" " " "