У Хмельницькому обирали директорів шкіл

1862

Старі-нові очільники. У Хмельницькому обирали директорів шкіл. На 25 посад претендували 32 кандидати. Шосту школу, до прикладу, захотіли очолювати троє людей. У більшості ж навчальних закладів на конкурс подавалися лише чинні керівники. З ними і підписували договір на наступних шість років. Без очільника поки що залишається четвертий НВК. Чинний директор, який єдиний подавав заявку, конкурс не пройшов.

Школи – з очільниками. У Хмельницькому обирають директорів навчальних закладів. На початку липня стартував третій і останній етап відбору.

Наступний етап – презентація стратегічного розвитку навчального закладу. Своє бачення майбутнього шкіл представляли 32 кандидати. Вони претендують на 25 посад. Шосту школу, до прикладу, захотіли очолювати троє людей і це максимум. У більшості навчальних закладів на конкурс подавалися лише чинні керівники.

Нетипова ситуація – у сьомій школі. Тут за крісло директора змагалися двоє претенденток. У кожної – своя мотивація очолювати навчальний заклад.

Ще одна претендентка – чинна директорка. Сьому школу вона очолює вже вісім років, щоправда навчальному закладу віддала значно більше.

Кожна шпаринка, каже пані Алла, у цій школі їй знайома.Всі проблеми і, що важливо, як їх вирішити також знає. З першочергових – облаштування зеленого класу, тобто діти навчатимуться на природі.

А задумане пані Алла таки реалізує. За результатами відбору саме вона стала переможницею. Тепер освітянській ниві очільниця віддасть щонайменше ще шість років. Саме на такий термін підписують договір з директорами. Без керівника поки що залишається четвертий НВК. Чинний директор, який єдиний подавав заявку, конкурс не пройшов.У десятиденний термін комісія зобов’язана знову оголосити відбір, адже до старту навчального року усі школи повинні мати очільників.

" " " "