136 одиниць за 12 мільйонів. У Хмельницьку міську лікарню передали нове обладнання

1012

12 мільйонів на оновлення матеріально-технічної бази. У Хмельницьку міську лікарню привезли сучаснемедичне обладнання. Його купували за кошти міського бюджету. Раніше на сесії міськради планувалося виділити не більше ніж 10 мільйонів, та ситуація із коронавірусом збільшила витрати.

12 мільйонів гривень цьогоріч витратили на сучасне медичне обладнання. Нині його передають на баланс міської лікарні. Серед закупленого – 10 апаратів штучної вентиляції легень. Вартість одного – близько 700 тисяч гривень. Вони мобільні і при потребі можуть використовуватися в інших лікарнях.

Також закупили два десятки моніторів пацієнта. Його використовують для контролю основних параметрів дорослого пацієнта. Відтак, лікар зможе швидко оцінити насиченість крові киснем, бачити пульс, частоту серцевих скорочень та артеріальний тиск.

А ще – пів сотні механізованихелектричних шприців. Вони допомагають дозувати медикаменти і вводити їх поступово протягом доби. Це дозволяє прибрати людський фактор на похибку. Також лікарня поповнилася п’ятьма кисневими концентраторами.

Також відділення отримало морозильну камеру. Її будуть використовувати для зберігання плазми. В міськійрадікажуть, дешевого не обирали. Прагнуть, аби лікарі мали можливість працювати за європейськими стандартами і на сучасному відповідному обладнанні.

Медичні заклади вже увійшли у другий етап медичної реформи. Відтак, з наданням якісних послуг вони зароблятимуть на власне утримання.

" " " "