У Хмельницькому окружний адмінсуд відмовив у задоволенні позовної заяви щодо незаконності обрання голови Хмельницької облради

Депутат облради Оксана Бочкарьова намагалась оскаржити законність обрання на посаду голови облради Віолети Лабазюк

982

Хмельницький окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову депутату облради Оксані Бочкарьовій, яка намагалась оскаржити законність результатів голосування за посаду голови облради, а відтак і законність обрання на цю посаду Віолети Лабазюк.

У своїй заяві позивачка зауважила, що під час підрахунку голосів “за” Віолету Лабазюк було враховано два бюлетені, які були заповнені не по формі. Тобто, вони містили позначку, яка стояла не в квадраті навпроти прізвища кандидата, а була зроблена на вільному полі.

Розрив голосів між двома кандидатами був мінімальний.  Тому ці два голоси стали вирішальними при обранні голови облради.

Розглянувши її позовну заяву, Хмельницький окружний адміністративний суд не знайшов  підстав для скасування результатів голосування і, відповідно, для скасування результату виборів.

“Лічильна комісія, приймаючи рішення про визнання дійсними спірних бюлетенів з виборів голови Хмельницької облради від 7 грудня 2020 року, діяла правомірно, з дотриманням необхідного балансу між будь-якими несприятливими наслідками для прав, свобод та інтересів суб’єктів виборчого процесу та цілями, на досягнення яких спрямоване це рішення. Тому позовні вимоги в цій частині задоволенню не підлягають”, – зазначено в судовій ухвалі.

Отже, суд відмовив Оксані Бочкарьовій у задоволенні її позову.

" " " "