У Хмельницькому патрульний побив неповнолітнього під час затримання

Полісмен постане перед судом за перевищення службових повноважень

1010

У Хмельницькому слідчі ДБР та обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно інспектора патрульної поліції, котрий побив неповнолітнього під час затримання. Про це повідомила прес-служба ТУ ДБР Хмельницької області.

Подія трапилася ще в січні минулого року. За попередніми даними полісмен зупинив автівку з польськими номерами, аби перевірити документи водія. Однак молодик занервував та відмовився від будь-якої співпраці з патрульним. Тоді службовець силою витяг водія з машини, повалив на землю та наніс йому декілька ударів у спину та шию, коли намагався надягти на нього кайдани.

Окрім цього, вже в поліцейському відділку, поліцейський наніс затриманому ще декілька ударів у пахову зону.

Пізніше виявилося, що водій був неповнолітнім.

Полісмену виписали підозру відповідно до частини 2 статті 365 КК України (перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалось насильством, застосуванням спеціальних засобів, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями, за відсутності ознак катування).

Читайте також: На Хмельниччині п’яний чоловік на смерть збив велосипедиста та втік

Згідно з санкцією статті за такі дії передбачено покарання у виді позбавленням волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

" " " "