У Хмельницькому підбили підсумки соціально-економічного розвитку за попередній рік та намітили плани 2021-й рік

675

Економічний розвиток регіону. У Хмельницькому підбили підсумки соціально-економічного розвитку області у 2020-му та намітили плани на поточний рік. Зокрема, промисловість краю навіть попри пандемію вийшла на прийнятні показники. Вони навіть дещо більші, ніж у 2019-му році.

Одні напрямки були успішними та мали приріст, інші – навпаки. Як і в минулі роки найбільш стабільною галуззю на Хмельниччині залишається сільське господарство. У 2020-у за валовим збором врожаю наша область посіла третє місце в загальнодержавному рейтингу. За деякими позиціями врожайності край взагалі тримає лідерство. Падіння показників спостерігається лише у тваринництві.

В рамках колегії головний фінансист краю прозвітував щодо виконання бюджету 2020-го року.

Голова Хмельницької обласної ради запропонувала внести до бюджету правки, які стосуються продовження та збільшення фінансування  програми підтримки агропромислового комплексу. Це на думку Віолети Лабазюк, буде стимулювати розвиток АПК та вихід малих фермерських господарств із податкової тіні.

Ще одним напрямком роботи обласної ради минулого року стало поетапне відновлення хмельницького летовища.

Також голова ради запропонувала у бюджет на поточний рік закласти три мільйони гривень на дофінансування розвитку малого та середнього бізнесу.

Ще одним важливим питанням стала подальша реалізації програми «Питна вода». за 2020-ий рік, На неї із обласного бюджету було виділено понад 44 мільйони гривень. Програму за ініціативи голови ради мають продовжити і на наступні роки, наразі вона на стадії розробки.

" " " "