У Хмельницькому подали в розшук турка, що скоїв аварію, в якій загинула дівчинка

Другий учасник цієї ДТП знаходиться дома під цілодобовим арештом

3327

У Хмельницькому слідчі  повідомили про підозру двом водіям, що спричинили летальну ДТП, в якій загинула 11-річна дівчинка, йдеться у повідомленні сектору комунікації поліції Хмельницької області.

Нагадаємо, трагедія сталась 19 жовтня на перехресті Старокостянтинівського шосе та вулиці Водопровідної. Водій легковика “Мерседес  Е-220”, повертаючи на Водопровідну, порушив правила руху, не надавши перевагу мотоциклісту, який мчав йому назустріч. Причому, за свідченнями очевидців – мчав із шаленою швидкістю. Через це сталося зіткнення двох транспортних засобів, в результаті чого більш легкий мотоцикл відлетів убік та буквально зніс дитину, яка стояла на тротуарі.  У мить ока  11-річна дівчинка одержала травми, несумісні з життям, і за кілька годин померла в лікарні.

Дивіться також: Не підозрюваний, а свідок: копи прогавили турка, котрий скоїв ДТП на Водопровідній

37-річного мотоцикліста поліція затримала та взяла під варту. Адже попервах лише його вважали винуватцем того, що сталося. Однак, переглянувши згодом запис із камери відеоспостереження, поліцейські побачили, що водій легковика також порушив правила, не надавши байкеру переваги в русі. Таким чином, обидва водії винні у тому, що сталося, і обидва мають нести за це відповідальність.

Тим часом, 69-річний водій “Мерседеса”, який виявився громадянином Туреччини, уже встиг виїхати з України до себе на батьківщину. Хмельницькі копи не встигли його затримати. Своє зволікання вони мотивують тим, що, відповідно до ККУ, підозрюваному мають вручити текст підозри, що буде написаний зрозумілою йому мовою. Тож, мовляв, поки тривали пошуки перекладача та сам переклад, чоловік встиг покинути межі України.

Через це підозрюваний оголошений у розшук, а хмельницькі копи звернулись до своїх турецьких колег, аби ті допомогли їм затримати винуватця смертельної автопригоди.

Нагадаємо, вчора, 31 жовтня, у Хмельницькому відбулася громадянська акція з вимогою покарати винних у смерті дитини. В акції взяли участь батьки загиблої Софійки Чорнобай.

" " " "