У Хмельницькому покажуть фільм-виставу «Пам’ятники Богдану оживають»

917

Подарунок до Дня міста. Творча група розпочала підготовку до зйомок фільму-вистави «Пам’ятники Богдану оживають». Ідея розповісти про видатного гетьмана з’явилася у Юлії Алєксєєвої. Вона і стане режисеркою проєкту. Містяни дізнаються про п’ять пам’ятників видатного гетьмана та поринуть у далекі історичні події.

Пам’ятники Богдану Хмельницькому «оживуть». Творча група розпочала підготовку масштабного мистецького проєкту. Фільм-виставу мають відзняти до урочистостей до Дня міста.

В основі проєкту– вилична і видовищна театралізована постановка. У ній будуть задіяні учасники різних мистецьких колективів міста. Презентуютьтакожновий напрямок мистецтва – «хоровий театр».

Головну роль – Богдана Хмельницького – виконає Володимир Смотритель. Каже, готовий передати дух видатного гетьмана. І надзвичайно захоплений сучасним баченням режисерки.

А ще його зацікавив новий формат постановки. Каже, завдяки сучасним технологіям глядач зможе побачити певний зв’язок минулого і сучасного.

Команди проєкту формується з музикантів, композиторів, диригентів та акторів. Спеціально для театралізованого дійства створюється нова оркестрова музика і хорові твори.

" " " "