Рятувальника – з новими квартирами та спецтехнікою

910

Квартири та спецтехніка. 5 серпня для працівників Головного управління ДСНС сталонаправду визначним. У «рятувальному» містечку завершили будівництво багатоквартирного будинку. 21 родина отримала ключі від нового помешкання. Також рятувальникам поповнили автопарк спецтехнікою. Її вартість – 19 мільйонів гривень.

У Хмельницькому завершили будівництво ще одного багатоквартирного будинку. Та він відрізняється від комерційних забудов. Ба більше, став омріяним подарунком для двадцять однієї родини. Отримали його молодші офіцери,рядові бійці ДСНС, учасники АТО та вимушені переселенці зі Сходу країни. Серед них – Дар’я Кутьіна. Вона обіймає посаду провідної фахівчині відділу цивільного захисту. У Хмельницькому проживає два роки. Переїзд був обумовлений бойовими діями у Луганській області.

Дванадцять років сумлінної роботи рятувальником та дев’ять років у черзі на житло. І нині молода родина Анатолія Гайдайчука роздивляється власне житло. Чоловік каже, для батьків з маленькими дітьми такий подарунок неоцінений.

Його дружинна -Ганна – задоволена районом і помешканням. Каже, тут затишно і багато молоді. Вже почала обдумувати майбутній інтер’єр.

Багатоквартирний будинок знаходиться за адресою вулиця Гарнізонна, 17д. Його збудували менш ніж за рік. «Рятувальне» містечко», у якому зводять будинки, розташоване на місці колишньої військової частини. Нині там проживає 120 родин. За п’ять років було видано вже 100 квартир.

Загалом в обласній черзі на квартири знаходиться 312 людей. Частина із них користуються державними програмами.

Окрім квартир рятувальникам подарували спецтехніку. Її загальна вартість – 19 мільйонів гривень. Завдяки державним коштам вогнеборці отримали спеціалізований автомобіль Мерседес Віто. А від обласної ради – аварійно-рятувальне спорядження. Серед якого – потужна електростанція, хімічно-захисні та біологічні костюми, «світлова вежа» тощо. Продовжується співпраця і з міською радою. За чотири роки за кошти міського бюджету вже придбали 10 одиниць техніки. Нині ж надзвичайникам передали пожежний автомобіль першої допомоги.

А ось ця машина – нового класу. Її особливість у начинні. Завдяки йому надзвичайники можуть швидко допомогти людям, які потрапили у ДТП.

" " " "