В Україні почали продавати тюрми: перший лот вже виставлений на продаж

Усі "заморожені" пенітенціарні заклади будуть розпродані

1528

В Україні стартував великий розпродаж в’язниць. Усі в’язниці, що мають мало “постояльців”, вже невдовзі будуть продані. Такий розпродаж анонсував ще минулого місяця міністр юстиції Денис Малюська. А вже сьогодні, 6 серпня, першу тюрму було виставлено на продаж. Йдеться про продаж Ірпінського виправного центру  (№132) у Коцюбинському на Київщині.

“Ми починаємо великий розпродаж тюрем. І першим об’єктом, який ми пропонуємо придбати бізнесу, є Ірпінський виправний центр у Коцюбинському”, – цитують у прес-службі Мін’юсту Дениса Малюську.

Глава профільного міністерства також вихваляє вигоди об’єкту, виставленого на продаж. Зокрема йдеться, що загальна площа будівель колонії становить  24 тисячі квадратних метрів. Вони займають територію близько 8 гектарів. Крім того, до об’єкту підведені всі необхідні  комунікації: водогін, каналізація та електроживлення.

У повідомленні також зазначено, що цей об’єкт був “оптимізований” та законсервований понад рік тому. Ті в’язні, які тут залишалися, були переведені в інші виправні заклади. Проте, оскільки це об’єкти державної власності, і вони досі залишаються режимними, на них функціонує охорона, на утримання якої витрачаються чималі кошти.

Тому влада хоче оптимізувати деякі пенітенціарні заклади, звільнити їхні приміщення і продати їх. Глава Мін’юсту сподівається, що ці об’єкти будуть цікаві бізнесу, насамперед через те, що вони мають велику територію, на якій можна розташувати що завгодно. Крім того, на них заведені усі комунікації, і на це вже не потрібно витрачатись. Та й самі будівлі міцні – такі що витримають ще не одне століття.

https://www.facebook.com/minjust.official/videos/322253715639253/

Крім Ірпінського виправного центру незабаром можуть виставити на продаж такі об’єкти:

  • Ковельська виховна колонія;
  • Устиновський виправний центр №37;
  • Ширяєвський виправний центр №111;
  • Чорноморська виправна колонія №74;
  • Жовтоводська виправна колонія №26;
  • Черкаська виправна колонія №62;
  • Дергачовська виправна колонія №109.

Читайте також: Щоб сиділося з комфортом: у Хмельницькому відкривають платну камеру в СІЗО

Крім того, Денис Малюська розповів, що слідчі ізолятори також поступово виводитимуть в усіх містах за межі міста. Щоправда тут алгоритм буде такий: спочатку будуватимуть новий СІЗО за містом і переселятимуть установу в новобуд. А затим стару будівлю СІЗО також виставлятимуть на продаж. Так триватиме, доки не вдасться повністю оновити всі будівлі пенітенціарної системи, привівши їх до європейських норм.

" " " "