Митці Хмельниччини отримали стипендії

936

За вагомий внесок у розвиток культури. Митці Хмельниччини отримали персональні стипендії. З понад сотні претендентів конкурсна комісія Хмельницької ОДА обрала два десятки стипендіатів. Серед них – провідні митці краю, творчі діти та обдарована молодь.

Співаки, танцюристи, художники та майстри. Митці Хмельниччини отримали персональні стипендії. З понад сотні претендентів конкурсна комісія обрала два десятки стипендіатів.

За вагомий внесок у розвиток культури відзначили провідних митців краю, творчих дітей та обдаровану молодь. Серед стипендіатів – Дарія Ільницька. Дівчина – постійна учасниця міських та обласних культурних заходів.Вокалістка – вже двічі стипендіатка міської ради, а тепер отримала нагороду від обласної адміністрації.

Діти та обдарована молодь щомісяця протягом року отримують 500 гривень стипендії. Провідні митці краю мають трішки більше. Щомісячна стипендія у них становить 700 гривень.

Сергій Шпаковський став стипендіатом у категорії «Провідні митці». Він – краєзнавець, дослідник історичної та культурної спадщини, пам’яткоохоронець. У творчому доробку маєпонад 5 книг як власних, так і у співавторстві та понад сотнюісторико-краєзнавчих статей.

Роботи, каже пан Сергій, ще вдосталь. Україна, у тому числі і наш край, багаті культурно, а відповідно досліджувати потрібно ще не один рік. Стипендія у 700 гривень, додає, істотно ситуацію не змінить, втім за ці гроші можна відправитися бодай в одну експедицію.

 

" " " "