У Хмельницькому презентували 5 нових тролейбусів на автономному ходу

1643

До 5 кілометрів без живлення – у Хмельницькому на перший рейс вийшли 5-ть нових тролейбусів. Вартість одного «рогатого Богдана»  понад 6 мільйонів гривень. Головна особливість  – 5 кілометрів руху без підживлення. Тобто, тепер затори  – не перешкода, переконують міські чиновники.

У Хмельницькому транспортне поповнення. П’ять нових, блакитних і в кульках тролейбусів після  короткої церемонії перерізання стрічки вирушають в путь.

Перші пасажири – журналісти і міський голова. Олександр Симчишин чемно сплачує проїзд за усіх. Каже, це на вдачу.

Утім, то не єдиний ритуал. Перед першим рейсом тролейбуси не лише святково прикрасили, а й засіяли монетами. Причому польськими.

Білявка, що засіяла «рогатого» – одна з кермувальниць нового тролейбуса Людмила Ярошенко. Вона разом із чоловіком Юрієм складають сімейний екіпаж. Обидва понад 10 років возять хмельничан.  Сьогодні вже в друге приймали новий транспорт.

Ціна одного такого «Богдана» – понад 6 мільйонів гривень.  Головна особливість – 5-ть кілометрів автономного ходу, без підживлення.

Окрім того нові тролейбуси здатні наче присідати на один бік, аби маломобільним  пасажирам було зручніше потрапляти у салон.

Це перше у 2019 році велике поповнення комунального автопарку. Однак, не останнє. Міський голова обіцяє, що вже в листопаді хмельничан возитимуть ще 5-ть нових тролейбусів. Кожен буде на 2 мільйони дорожчий, однак зможе їхати без додаткового підживлення до 20-ти кілометрів.

Після першого презентаційного рейсу «блакитне поповнення» рушило маршрутами міста.

 

" " " "