У Хмельницькому пройшли змагання з пішохідного туризму

1119

У пам’ять про Юрія Юхимчука. У Хмельницькому пройшов турнір з пішохідного туризму в закритих приміщеннях. Позмагатися на десятий, ювілейний Кубок туристичного клубу «Штурм» прибули до сотні школярів. Більшість учасників – місцева юнь, втім були й представники Львова, Вінниці та навіть Миколаєва та Полтави. 

 Імітовані переправи та кілограми спорядження. У Хмельницькому пройшов турнір з пішохідного туризму в закритих приміщеннях. Позмагатися на десятий, ювілейний Кубок «штурмовиків» прибули до сотні школярів.

 Ваня Мединський – учасник саме миколаївської команди. Пішохідним туризмом займається п’ять років. Цей спорт, розповідає, обрав, коли ще жив у Криму. Після окупації сім’я переїхала у Миколаїв. Вже на новому місці пішохідний туризм юнак не покинув.

 За п’ять років, каже Іван, вже побував на десятках змагань та має ряд нагород. А ось для хмельничанина Кирила цей турнір – дебютний. Пішохідним туризмом він захопився нещодавно, втім спортивні ази вже вивчив.

 Аби не впасти, учасник має бути технічно підготовленим. Саме це – один з визначальних компонентів перемоги. Ще один – час проходження дистанції.

 Чим швидше, звісно, тим краще, втім навіть подолання дистанції першим – не гарантує перемогу. Важливу роль відіграє техніка проходження перешкод. Останніх, до слова, – чимало. Їх робити максимально наближеними до реальних.

 Чемпіоном стає той, хто більш технічний та прудкий, втім, кажуть організатори, у цих змаганнях – головне не перемога. Важливо інше – вшанування пам’яті Юрія Юхимчука, засновника туристичного клубу «Шторм». Альпініст загинув під час сходження у гори, втім у серцях «штурмовиків» він живий й досі, а його добре починання має продовження. 

" " " "