У Хмельницькому школи і дитсадки на карантин не відправлятимуть, – Симчишин

Мер обласного центру не бачить сенсу у закритті навчальних закладів

11608

У Хмельницькому дошкільні  і шкільні навчальні заклади працюватимуть без змін, на краантин їх не закриватимуть. Таку інформацію оприлюднив Хмельницький міський голова Олександр Симчишин під час брифінгу, інформує khm.depo.

З 1 червня, тобто вже четвертий місяць, як у дитсадках обласного центру не зафіксованого жодного випадку захворювання серед дітей. Щоправда, кілька вихователів усе ж підхопили інфекцію, однак вони перебувають на самоізоляції та лікуються амбулаторно.

У школярів картина дещо інша. На сьогодні COVID-19 виявлено в 6 учнів, які навчаються у п’яти школах. Отже, в зону ризику потрапили гімназія №2, НВК №10, ліцей №17 і ЗОШ №27.

Читайте також: Не пройшло і тижня: частину закладів освіти Хмельниччини закрили на карантин

Загалом у школах Хмельницького навчається 35 483 учні у 1 217 класах.  5 класів, в яких виявлені хворі діти, відправлені на дистанційне навчання. Решта 1212 класів немає сенсу переводити на дистанційне навчання. Діти мають нормальна відвідувати школу.

“Не бачу ніякої підстави закривати школи, діти лікуються, навчальний процес повинен тривати”, – сказав очільник міста.

Він також висловив свою думку щодо поділу країни на карантинні зони і, відповідно, жорсткі заходи, які влада намагається запровадити в містах “червоної” зони. Олександр Симчишин вважає, що ці заходи не можуть стримати розвиток захворювання. Але при цьому ще й страждають діти, бо не мають змоги нормально відвідувати школу.

У школах Хмельницького також виявлено 9 “коронавірусних” педагогів. Усі вони перебувають на самоізоляції і не контактуватимуть з дітьми до повного одужання.

" " " "