У Хмельницькому старі шафи та зламані пральні машини викидатимуть за графіком

В місті хочуть виробити єдину систему поводження із великогабаритними відходами

1757

У Хмельницькому незабаром не так просто буде позбутися старої пральної машини або зламаного стільця. В місті хочуть запровадити систему збору викинутих великогабаритних речей. Цим займається офіс реалізації проекту “Розумне Довкілля”, йдеться на сайті Хмельницької міської ради.

Перш за все спеціалісти дають визначення, які відходи слід вважати великогабаритними. Це – тверді побутові відходи, габарити яких перевищують обсяг 50х50х50 см.  Іншими словами, це все, що не влазить у смітник місткістю 1,1 кубометра, або, якщо влазить, то вже для решти сміття місця не залишає.

Аби краще визначитись, скільки у містян виникає таких відходів, як часто, і які потужності  потрібні, щоб їх вивезти, хмельничанам пропонують пройти опитування онлайн, яке можна знайти за цим посиланням.

У цьому анкетуванні, зокрема, зазначено, що в місті планують створити спеціальний центр, куди можна буде звозити великогабаритні відходи власним транспортом. Це роблять задля того щоби хмельничани не перевантажували майданчиків біля вуличних контейнерів великогабаритними відходами.

Читайте також: У Хмельницькому пес Гуфі навчатиме містян сортувати відходи

Крім того, міська влада припускає, що люди все одно користуватимуться майданчиками біля сміттєвих баків. Але в такому випадку містянам визначать конкретні дні тижня для викидання таких відходів, аби вони не викидали їх хаотично і не захаращували площу біля контейнерів щодня.

" " " "