Лікар на мільйон – хто з очільників медзакладів міста і області не подав електронної декларації

1285

Прозвітували не усі. Керівник міського перинатального центру не подав щорічної електронної декларації.  Юлія Астафурова проаналізувала чим жили очільники дитячих закладів охорони здоров’я міста і області, а також тих, хто першими приймає у світ новонароджених хмельничан. Виявилося, що не усі забажали публічно показати статки за 2019-рік.

Чотири квартири, чотири машини і чоловік мільйонер. У 2019 році головна лікарка Хмельницької міської дитячої лікарні Наталія Зимак-Закутня задекларувала 267 тисяч гривень  зарплати з чотирьох місць роботи. А саме: міської дитячої лікарні, міського перинатального центру, медичного коледжу і Вінницького національного медичного університету. Ще 16 тисяч жінка отримала гонорарів. Тим часом чоловік-бізнесмен за звітний рік заробив майже мільйон – 932 тисячі гривень. За рік майнових змін в родині не сталося. Сім’я володіє трьома квартирами у Хмельницькому і однією в Чернівцях. В декларації також значиться чотири автівки – дві вантажні, дві легкові: Opel Сombo, Renault master , Opel Insignia, Mazda cx-5. Власник транспорту – чоловік. Ані готівки, ані банківських заощаджень, ані кредитів в електронній звітності немає.

На відміну від Наталії Зимак-Закутньої її колега з дитячої обласної лікарні Лілія Брухнова заощадження має. Причому готівкою та в іноземній валюті. За 2019 рік очільниця Хмельницької дитячої обласної лікарні задекларувала 289 тисяч гривень доходів. З них 229 тисяч – зарплата на попередньому місці, у якості керівниці обласного психоневрологічного диспансеру. Решта – пенсія і гонорар за лекції. Ще 213 тисяч заробив чоловік головної лікарки, сюди входить зарплата, пенсія, страховка і гонорари. Також Брухнови задекларували 60 тисяч гривень, 15 тисяч євро і 20 тисяч доларів. Попри 20 банківський відкритих рахунків гроші родина зберігає готівкою. Живуть в Хмельницькому в будинку на 100 квадратних метри, їздять на Suzuki Grandvitara за півмільйона гривень.

А от Андрій Ропотан – головний лікар Хмельницького міського перинатального центру – щорічної декларації не подав. В реєстрі значиться лишень звітність із маркуванням «перед звільненням», датована 31 січням 2020 року. В ній зазначені в основному доходи і майно дружини Ольги. Серед задекларованого на головному лікареві значиться лишень житловий будинок на 340 квадратних метрів за 775 тисяч гривень, який у попередній декларації був не добудований і 20 тисяч доларів готівкою заощаджень. Андрій Ропотан не вказав ані річних доходів (у 2018-му він заробив 315 тисяч), ані нерухомості (торік це було 3 земельні ділянки і недобудований будинок).  Тепер у власності дружини з’явилася недобудована квартира на 48 «квадратів»,  MERCEDES-BENZ 2002 року випуску за 40тисяч гривень і 1 мільйон 143 тисячі доходів.

" " " "