Черешні, помідори та молода картопля. Місцеві ринки тішать асортиментом дешевої продукції

1411

Літо в кожного асоціюється з природніми вітамінами. Саме в червні на місцеві ринки та магазини починають завозити найбільший асортимент фруктів, ягід та овочів. Порівняно із зимою та весною ціни найдешевші, та й вирощено все на українських полях. Нині у топі полуниці, черешні, помідори та молода картопля.

Червень – місяць молодих овочів. Саме в цю пору прилавки ринків рясніють найбільшим асортиментом. Капуста, буряк, цибуля, морква, огірки та помідори нині у найнижчій ціні. Продавці кажуть, завозять лише вітчизняне.

Помідори можна купити від 20 гривень, молода картопля і морква – 16 гривень за кілограм, буряк і цибуля коштують 10 гривень, найдешевша в ціні капуста – від 4 гривень. А от найдорожчі в асортименті огірки – від 26 гривень за кілограм.

А ще містяни почали більше купувати зелені. Зараз продавці везутьїїпереважно зі своїх городів. Кажуть, погодні умови сприяють росту.

А ще хельничани купують м’яту для напоїв, петрушку, кріп та базилік.

І яке ж літо без фруктів. Зараз сезон на полуницю – її везуть з Городка. Вартість- від 40 гривень. Черешню доставляють із Чернівецької області, вона коштує дещо більше – 50 гривень за кіло. А от абрикоси – з Миколаєва – по 40 гривень.

І хоч асортимент великий, перевагу покупці надають полуниці.

Пані Олена продає домашню ягоду. Її вирощує в Ярмолинецькому районі. Каже, все смачне і, головне, корисне.

За домашнє доведеться заплатити дещо більше.

" " " "