У Хмельницькому суд виправдав чоловіка, який завдав іншому серйозних травм

Обласний апеляційний суд скасував рішення місцевого суду та призначив винуватцеві покарання

1265

У Хмельницькому апеляційний суд розглянув скарги потерпілого та прокурора, які висловили незгоду із рішенням Хмельницького міськрайонного суду.

 

Йдеться про випадок, який стався в обласному центрі ще у лютому 2016 року. Того дня компанія молодих людей відпочивала в сауні. Двоє з цієї компаніії згодом надворі почали з’ясовувати між собою, хто має платити за додаткові замовлення, які були зробені в сауні. Справа дійшла до бійки, і молодиків кинулись розбороняти двоє інших чоловіків.

Читайте також: У Чемеровецькому районі чоловік обікрав товаришку по чарці

Яким чином невідомо, але учасниками бійки стали й ті двоє “миротоворців”, причому опинились вони по різні боки барикад. Один чоловік ударив іншого кулаком у груди. Той упав спочатку на бетонну конструкцію, а потім на бруківку. Під час падіння чоловік зламав стегнову кістку. Однак його супротивнику цьго виявилось замало, і він ще й ударив лежачого чоловіка ногою в обличчя.

За фактами цієї справи було відкрите кримінальне провадження, а винуватцеві висунуто підозру за статтями 128 та 125 ККУ.
Проте Хмельницький міськрайонний суд чомусь не взяв до уваги слова свідків із боку потерпілого, зате добре вислухав свідків із боку обвинуваченого.

В результаті суд не виявив складу злочину за жодною із цих статей та зняв із підсудного усі обвинувачення.

Однак прокурор і потерпілий не погодились із таким вироком та подали апеляційні скарги на вирок місцевої Феміди. Розглянувши справу, апеляційний суд визнав, що колеги із міськрайонного суду суб’єктивно оцінили ситуацію і через це ухвалили виправдальний вирок.

Апеляційний суд цей вирок скасував та ухвалив новий, за яким чоловіка визнали винним у у необережному середньої тяжкості тілесному ушкодженні та в умисному легкому тілесному ушкодженні.
У підсумку підсудний одержав покарання у вигляді 150 годин громадських робіт, а також у вигляді відшкодування, матеріального і морального, яке він має сплатити потерпілому. Величина матеральної шкоди становить 14 394 гривні, моральної – 25 000 гривень.

" " " "